In deze bouwsteen staan voormalige stortplaatsen centraal. Het gaat dan om oude stortplaatsen, niet om Wm stortplaatsen waar na 1 september 1996 nog is gestort of baggerstortlocaties. Het gaat niet om beschikte WBB spoedlocaties.
Deze bouwsteen beoogt inzicht te bieden in het complexe onderwerp van voormalige stortplaatsen, omdat over de nazorg van voormalige stortplaatsen in de Omgevingswet weinig specifiek geregeld is, maar het concrete vraagstukken en aandachtspunten kan betreffen. In onze aanpak denken we na over regels in het Omgevingsplan voor de volgende onderscheidende situaties:
Het team bestaat uit Renate van Dijk (bodemadviseur TAUW), Willem Jan Langenbach (zelfstandige), Gerd de Kruif (zelfstandige), Ron Nap (adviseur, Bodem+), met medewerking van Marion Sibeijn (bodemjurist, ODNZKG), Adri Bruurs (provincie Noord-Brabant), Raymond Sonneveldt (adviseur, OMWB), Jan Frank Mars (adviseur, RWS).
Juridische frames: een overzicht van de relevante regelgeving en de lokale afwegingsruimte per onderwerp.
Informatiebladen: met achtergrondinformatie over de bouwsteen.
In de staalkaarten zijn een aantal algemene, toelichtende hoofdstukken opgenomen en vervolgens zijn er voor een aantal activiteiten voorbeeldregels opgesteld, inclusief een artikelsgewijze toelichting. Bij de ontwikkeling van de staalkaart is aansluiting gezocht bij het project ‘Gemeentelijke staalkaarten voor het omgevingsplan’ van de VNG. De hoofdstukken worden modulair ontsloten.
In deze bouwsteen staan voormalige stortplaatsen centraal. Het gaat dan om oude stortplaatsen, niet om Wm stortplaatsen waar na 1 september 1996 nog is gestort of baggerstortlocaties. Het webinar gaat eerst in op de ontwikkelde producten en daarna wordt er ingegaan op praktijkvragen vanuit het publiek.